10 Haziran 2010 Perşembe

Toprak İçin Koş (2010)

Tema gönüllülerinden oluşan, tahmini 500 kişilik bir grup, İstanbul Taksim meydanında buluşarak, ağaçları doğru şekilde dikmenin erozyonu önlediğini anlatan görsel bir şov sunacaklardır. Bu etkinliğin amacı, taksim gibi çok merkezi bir yerde hem basının hem de kamuoyunun ilgisini erozyonun ciddiyetine çekmektir. Gönüllüler kahverengi kıyafetler giyecek ve ellerine toprak görünümünde kartlar alacaklardır. Taksim meydanında buluşup belirlenen saatte harekete geçeceklerdir. Bu arada etkinliğin bitiş yeri olan Galatasaray Lisesi önünde yeşil kıyafetli gönüllüler caddeyi erozyonu önleme ağaç dikim biçimlerinden biri olan taraçalandırma şeklinde yerlerine alacaklardır. Meydandaki grup aşağıya doğru, yukarıdan bakıldığında, toprak kaymasını andıracak şekilde koşmaya başlayacaklardır. Setin önüne geldiklerinde bu kayma sona erecektir.

Etkinlik iki aşamadan oluşmaktadır.

1) İstanbul

Tema gönüllülerine mail yolu ile ulaşarak etkinliğin içeriği ile ilgili bilgi verilerek, katılıp katılmayacakları öğrenilecektir. Geri dönüşüm yapan kişilere ikinci bir mail ile etkinliğin tüm detayları aktarılacaktır. Yaklaşık 400 kişiye kahverengi giyinmesi gerektikleri, Taksim meydanında buluşacakları, kartların dağıtımıyla ilgili bilgi verilecektir. Aralarından rastgele seçilen 100 kişiye yeşil giyinmeleri ve buluşma noktası olan Galatasaray Lisesi söylenecektir.

2) İzmir, Ankara, Antalya, Trabzon, Erzincan ve Diyarbakır

Etkinliğin ikinci aşaması belirlenen bu illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir. Etkinlik facebooktan Tema grubuna üye olanlara mesaj yoluyla duyurulacaktır. Belirlenen illerin en merkezi caddelerinde gerçekleştirilecektir. Etkinliğin içeriği ilk etkinlikle aynı olacaktır.

2 yorum: